ZAGREBDOX PRO 2019. - POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program ZAGREDBOX PRO 2019. (24.veljače – 1.ožujka 2019.)
ZAGREBDOX PRO je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, Pitching forum na kojem se ti projekti predstavljaju javnosti i potencijalnim financijerima i distributerima, te dan međunarodne suradnje namijenjen sastancima i susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije s ciljem ostvarivanja novih suradnji.
Tijekom radionice sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, prodajnim zastupnicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova, selektorima međunarodnih festivala i scenarističkim savjetnicima. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi. Službeni jezik radionice je engleski.
Sudjelovanje na ZAGREBDOX PRO-u je besplatno.
Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Pro-a, koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom radionice. ZagrebDox Pro dodijelit će najviše šest stipendija.
Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenima za javnost može prisustvovati i do šest sudionika bez projekta, a prijave za sudjelovanje bez projekta primat će se nakon objave izabranih projekata. U sklopu radionice bit će organizirana i događanja otvorena za javnost.
Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem. Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s različitih područja dokumentaristike. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i producenti. U pojedinim slučajevima moguće je da se projektnim timovima pridruže scenarist, snimatelj ili montažer. Projektni timovi obično se sastoje od dva, ali mogu imati i do tri člana.
Rok za prijavu projekata na radionicu ZAGREBDOX PRO 2019. je 1. prosinca 2018. (prijave se primaju do ponoći).