ZagrebDox - poziv

Deveto izdanje ZagrebDoxa, najvećeg međunarodnog festivala dokumentarnog filma u regiji, održati će se od 24. veljače do 3. ožujkaukinu Cineplexx Centar Kaptol.U osam festivalskih dana prikazati ćemo više od 180 recentnih i nagrađivanih dokumentaraca iz više od 30 zemalja.
Uz ponajbolje svjetske i regionalne dokumentarce koji se nalaze u konkurenciji za nagrade, tu su i službeni filmski programi: Kontroverzni Dox, Stanje stvari, Happy Dox, Glazbeni globus, Teen Dox, Majstori Doxa, ADU Dox, Factumentarci, Žiri Dox te ove godine novopokrenuti program Biografski Dox.
U sklopu retrospektiva ove godine prikazujemo Dokumentarce po izboru škotskog instituta za dokumentarni film, Dokumentarce imaginarne akademije te Retrospektivu filmova nacionalne filmske i TV škole Beaconsfield. Međunarodno priznati ruski dokumentarist Victor Kossakovsky je fokus ovogodišnje autorske retrospektive, a autorska večer posvećena je domaćoj autorici Vlatki Vorkapić.
Uvjereni da će svatko od vas u našem programu pronaći nešto što ga zanima, pozivamo kolege, prijatelje festivala i filmske profesionalce da se do 18. veljače prijave za festivalsku Doxer-akreditaciju. Posjetite nas na internetskoj stranici www.zagrebdox.netgdje se nalazi zahtjev za akreditiranje profesionalacai ostale informacije.