ZAGREB FILM FESTIVAL OBJAVIO NATJEČAJ ZA PRIJAVU FILMOVA

Zagreb Film Festival i ove će se godine održati u studenom, točnije od 12. do 20. studenog 2016. na uobičajenim gradskim lokacijama (kina Europa i Tuškanac, Zagrebački plesni centar i dr). Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je 25. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 26. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice. Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge) dugometražne i kratkometražne igrane filmove. Hrvatski autori i autorice svoje filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice, i to do 26. rujna. Pravilnik i online prijavnica dostupni su na službenoj internetskoj stranici Festivala: www.zff.hr.
ZFF je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva i dr. Natjecateljski program Kockica najavio je i širu publiku upoznao s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije, već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (primjerice, Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Tin Žanić, Daria Blažević i dr.), uz sustavno promoviranje hrvatskog kratkometražnog filma.
I ove godine uz glavni natjecateljski program publika će moći pratiti neke stare i neke nove popratne filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film), a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje. U sklopu Industrije održat će se i 5. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj za ovogodišnju radionicu
upravo je u tijeku i traje do 15. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći na linku: http://bit.ly/1O2wDcv.
Generalni pokrovitelj Festivala je Hrvatski Telekom, a financijski ga podržavaju Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar i Kreativna Europa – potprogram MEDIA. Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.