VAŽNO: Prikupljanje podataka za izradu kataloga Croatian Films 2013./2014.

U pripremi je katalog Croatian Films za 2013./2014. godinu koji će sadržavati podatke o novim produkcijama i koprodukcijama igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, kao i filmova koji se nalaze u pretprodukciji, odnosno postprodukciji.

Publikacija će biti objavljena na engleskom i na hrvatskom jeziku kako bi svim zainteresiranim profesionalcima iz industrije mogla pružiti kvalitetne i točne informacije o filmovima i ponudi profesionalnih usluga iz područja audiovizualnih djelatnosti, a distribuirat će se na filmskim sajmovima na kojima će Hrvatski audiovizualni centar biti prisutan tijekom 2014. godine. Među njima su:

SHORT FILM MARKET(3. – 7. veljače 2014.) koji se održava u sklopu 36. Međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, Francuska (31. siječnja – 8. veljače 2014.)

EUROPEAN FILM MARKET(6. – 14. veljače 2014.) koji se održava u sklopu 64. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Njemačka (6. – 16. veljače 2014.)

MARCHÉ DU FILM(14. – 23. svibnja 2014.) koji se održava u sklopu 67. Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu(14. – 25. svibnja 2014.)

Podaci se mogu unijeti preko online formulara koji je dostupan na ovoj poveznici.

Molimo vas da najkasnije do ponedjeljka, 7. listopada 2013. ispunite tražena polja formulara. Uz podatke o projektu bit će potrebno priložiti tri fotografije u visokoj rezoluciji (min. 300 dpi): dvije fotografije iz filma i jednu portretnu fotografiju redatelja ili redateljice. Samo podaci pristigli do navedenog roka bit će uvršteni u katalog.

NAPOMENA: Potrebno je ispuniti sva polja označena kao obavezna. U protivnom unos neće ostati zabilježen!

U slučaju da naiđete na tehničke poteškoće prilikom ispunjavanja formulara, slobodno nam se obratite na dolje navedene kontakte.

Po završetku prikupljanja informacija podaci koje dostavite biti će dostupni i na mrežnim stranicama HAVC-au rubrici Hrvatski filmoviodnosno Croatian Films. Na mreži će biti objavljeni osnovni podaci o filmovima, produkcijskim kućama i distributerima. Primjerak kataloga bit će dostupan za preuzimanje i u PDF-formatu u rubrici Publikacije.

Točni kontakt podaci iznimno su važni kako bismo vas mogli pravovremeno obavještavati o aktivnostima Centra koje su od vaše koristi. Pritužbe za netočnost ili izostanak objavljenih informacija onih koji se nisu na vrijeme odazvali na ovaj poziv nećemo uvažavati.

Također, savjetujemo vam da već sada počnete pripremati promotivne materijale (DVD screenere filmova s engleskim podnaslovima, EPK – electronic press kit, letke, brošure, kataloge itd.) za sajmove Short Film Marketu Clermont-Ferrandu (3. – 7. veljače 2014.) i European Film Marketu Berlinu (6. – 14. veljače 2014.), čiji će rok za dostavu biti početkom siječnja 2014. Svi tiskani materijali moraju biti na engleskom jeziku ili dvojezični, dok filmovi ili traileri moraju imati engleske podnaslove. Podsjećamo da su DVD screeneri filmova najtraženiji od strane programera međunarodnih filmskih festivala pa vas molimo da ih pripremite u dovoljnoj količini (minimalno 20 screenera po filmu).