Snimateljska nagrada "Nikola Tanhofer"

Hrvatska udruga filmskih snimatelja osnovala je stručnu godišnju  snimateljsku "Nagradu Nikola Tanhofer". Nagrada će se dodjeljivati za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture. Godišnja snimateljska nagrada dodjeljuje se u tri kategorije: dugometražni film, televizijska serija i kratkometražne filmske forme.

U konkurenciju mogu ući prijavljeni radovi iz navedenih kategorija, koji su premijerno prikazani u kino distribuciji ili televizijskom programu televizijskih postaja koje emitiraju program na prostoru Republike Hrvatske, u razdoblju od 01.01. do 31.12. protekle godine. U kategoriji kratkometražnoih filmskih formi uvjet za prijavu je ulazak u konkurenciju filmskog festivala koji se održava na teritoriju Republike Hrvatske u istom razdoblju.

Ovogodišnje prijave radova za sve kategorije otvorene su do 30.10.2014. Žiri će odluke donijeti do 30.11.2014. Radove je potrebno prijaviti u pisanom obliku na adresu: Hrvatska udruga filmskih snimatelja, Britanski trg 12, Zagreb, ili na e-mail adresu cine-hfs@zg.t-com.hr. Kontakt osoba za dodatna pojašnjenja je Branko Linta na branko.linta@me.com.