SMJERNICE O POSTUPKU KOLAUDACIJE HRVATSKOG AUDIOVIZUALNOG CENTRA

Dovršeni film kolaudira se u prisustvu jednog ili više umjetničkih savjetnika koji su predložili financiranje projekta te autora i/ili producenta, a na sljedeće načine:

1. Po dovršenju eksploatacijske filmske kopije, DCP-­‐kopije djela ili drugog završnog digitalnog formata (ProRes LT, SD video), kolaudacija se održava u profesionalno opremljenoj kinodvorani prema dogovoru koji uključuje stručne službe HAVC-­‐a koje imaju dužnost uputiti jednog ili više predstavnika na kolaudaciju.

2. U slučaju da finalna kopija ne može biti dovršena prije postupka kolaudacije, a film je zaključio montažu slike, iako nije zgotovio oblikovanje tona i boje, postupak je kako slijedi. Po odobrenju stručnih službi HAVC-­‐a kolaudacija će se obaviti u prostorijama Centra, gdje se film može prikazati s DVD-­‐a, vanjskog diska ili zaštićenog internetskog kanala, a uvijek u nazočnosti autora i/ili producenta te jednog ili više predstavnika stručnih službi HAVC-­‐a. Ukoliko umjetnički savjetnik koji je preporučio sufinanciranje projekta ne može biti nazočan iz objektivnih razloga, njega izuzetno zamjenjuje aktualni umjetnički savjetnik za nadležnu kategoriju.