Raspisan poziv za godišnju snimateljsku nagradu "Nikola Tanhofer"

Hrvatska udruga filmskih snimatelja raspisala je poziv za prijavu radova za godišnju snimateljsku nagradu "Nikola Tanhofer“ za najbolja ostvarenja u području umjetnosti i umijeća filmskoga snimanja. Radovi se mogu prijaviti do 1. lipnja 2015. godine. Kao i lani, nagrada će se dodjeljivati za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture. Nagrada se dodjeljuje snimateljima (direktorima fotografije, glavnim snimateljima) za sljedeće kategorije:
- dugometražni film 
- televizijska serija 
- kratkometražne filmske forme
U konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija, koji su premijerno prikazani u kino distribuciji ili televizijskom programu televizijskih postaja koje emitiraju program na prostoru Republike Hrvatske, u razdoblju od 01. siječnja do 31. prosinca 2014. godine. U kategorijama kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je ulazak u konkurenciju filmskog festivala koji se održava na teritoriju Republike Hrvatske u istom razdoblju.
Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a imaju obavezu dostaviti HFS-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku. U kategorijama televizijskih serija dovoljno je dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje. Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti sami autori filmske fotografije, (nije nužno da budu članovi HFS-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi HFS-a bez obzira jesu li osobno sudjelovali u proizvodnji nominiranog projekta. O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri, ove godine u sastavu Enes Midžić, Silvestar Kolbas i Dragan Marković. Dodjela nagrada obavit će se do kraja tekuće godine.
Radove je potrebno prijaviti u pisanom obliku na adresu:
Hrvatska udruge filmskih snimatelja
Britanski trg 12
10000 Zagreb
ili mailom cine-hfs@zg.t-com.hr
Kontakt osobe za dodatna pojašnjenja su Branko Linta (branko.linta@me.com) i Mario Sablić (mario.sablic@gmail.com).