RADIONICA ZAGREBDOX PRO 2015.

ZagrebDox Pro poziva redatelje, producente, scenariste i snimatelje dokumentarnih filmova da se prijave na program ZAGREDBOX PRO 2015.

ZAGREBDOX PRO 2015. (23.2.2015. – 27.2.2015.)
ZAGREBDOX PRO
je petodnevni program koji objedinjuje trodnenu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavjaju javnosti i potencijalnim financijerima i distributerima, te DAN MEĐUNARODNE SURADNJE namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije. Tijekom radionice sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Leena Pasaneni Stefano Tealdimentori su radionice i moderatori Pitching Foruma.
Sudjelovanje na ZAGREBDOX PRO-u je besplatno.
Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Pro-a, koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom radionice. ZagrebDox Pro dodijelit će najviše šest stipendija.
Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenima za javnost može prisustvovati najviše šest promatrača. U sklopu radionice bit će organizirana i događanja otvorena za javnost.
Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem. Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s područja dokumentaristike te unutar grupe. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i producenti. U pojedinim slučajevima moguće je da se projektnim timovima pridruže scenarist, snimatelj ili montažer. Projektni timovi obično se sastoje od dva, ali mogu imati i do tri člana.
Rok za prijavu za RADIONICU ZAGREBDOX PRO je 15. prosinca 2014. (prijave se primaju do ponoći)