Radionica pripreme i prezentiranja filmskih projekata u sklopu 25. DHF-a

Dani hrvatskog filmau suradnji s Deskom Kreativne Europe – Uredom MEDIAi ove godine organiziraju radionicu pod nazivom Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište, čija će kulminacija biti pitching forumna samome početku festivala.
Radionica će ponuditi smjernice profesionalcima, u prvome redu redateljima i scenaristima, te najadekvatnije odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i predstavljanja vlastitoga projekta stručnoj javnosti: producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti, odnosno publici.
Radionicu će voditi ugledna njemačka filmska producentica Roshanak Behesht Nedjad, koja je uspjeh ostvarila produkcijom niza filmova (Havanna mi amor – Zlatna Lola za najbolji dokumentarac, Khamosh Pani– Zlatni leopard za najbolji film, Football Undercover– Prix Europa Iris). Behesht Nedjad članica je Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.
Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, ponajprije redateljima i scenaristima. Prednost imaju projekti kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova, a iznimno se mogu prihvatiti i dugometražne forme.
Radionica će početi dva dana prije početka festivala, a cjelodnevni je rad predviđen 19. i 20. travnja (od 10 do 18 sati). Završni pitching forumsvih sudionika radionice održat će se prvoga dana festivala u 12 sati u dvorani Müller u Kinu Europa.
S velikim zadovoljstvom najavljujemo da se ove godine uvodi i nagrada za najbolji pitching, što će pobjedniku/pobjednici omogućiti izravno sudjelovanje na radionici MIDPOINT – Feature Launch, koja će se održavati od 21. do 26. kolovoza u Ponešicama u Češkoj. Dobitnici nagrade za najbolji pitchingbit će objavljeni zajedno s dobitnicima nagrada 25. DHF-a.
Radionica će se održati na engleskome jeziku!
Za sudjelovanje na radionici bit će odabrano 10 projekata.
Rok za prijave je 31. ožujka 2016.
Detalji o načinu prijave dostupni su na službenim stranicamaDana hrvatskog filma.