Prikupljanje podataka za katalog Croatian Films 2012-2013

Poštovani,

podsjećamo Vas da je u pripremi katalog Croatian Filmsza 2012./2013.godinu koji će sadržavati podatke o novim produkcijama i koprodukcijama igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, kao i onih filmova koji se nalaze u pretprodukciji, odnosno postprodukciji.

Publikacija će biti objavljena na engleskom jeziku kako bi svim zainteresiranim profesionalcima iz industrije mogli pružiti kvalitetne i točne informacije o filmovima i ponudi profesionalnih usluga iz područja audiovizualnih djelatnosti, a distribuirat će se na filmskim sajmovima na kojima će HAVC biti prisutan tijekom 2013. godine:

SHORT FILM MARKET- 35. Međunarodni filmski festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, Francuska (veljača, 2013.)

EUROPEAN FILM MARKET - 63. Međunarodni filmski festival u Berlinu, Njemačka (veljača, 2013.)

MARCHÉ DU FILM- 66. Međunarodni filmski festival u Cannesu (svibanj, 2013.) i drugi filmski festivali i sajmovi na kojima će HAVC biti prisutan.

Zbog tehničkih radova na Očevidniku AV djela prikupljamo podatke o hrvatskim filmovima recentne produkcije putem priloženog formulara, koje ćemo koristiti za izradu godišnjeg kataloga i ostalih promotivnih materijala HAVC-a.

FORMULAR se može preuzeti na ovom linku.

Molimo Vas da do srijede, 31. listopada 2012. obavezno ispunite tražena polja formulara, priložite barem četiri (4) fotografije visoke rezolucije (min. 300 dpi) i pošaljete elektroničkom poštom na adresu pošiljatelja katalog@havc.hr. Samo podaci pristigli do navedenog roka bit će uvršteni u katalog.

U slučaju da naiđete na tehničke poteškoće prilikom ispunjavanja formulara, slobodno nam se obratite na dolje navedene kontakte. Također, ukoliko su Vaši filmovi uneseni u Očevidnik AV djela recentno ažurirani, potvrdite nam na katalog@havc.hrkorištenje tih podataka.

Podaci koje dostavite biti će dostupni i na web stranicama HAVC-a www.havc.hrpo završetku prikupljanja informacija. Na webu će biti objavljeni osnovni podaci o filmovima, produkcijskim kućama i distributerima. Također, primjerak kataloga bit će dostupan za preuzimanje i u PDF formatu, u rubrici Publikacije.Točni kontakt podaci su iznimno važni kako bismo Vas mogli pravovremeno obavještavati o aktivnostima Centra koje su od Vaše koristi. Pritužbe za netočnost ili izostanak objavljenih informacija onih koji se nisu na vrijeme odazvali na ovaj poziv nećemo uvažavati.

Savjetujemo Vam da počnete već sada razmišljati i pripremati svoje promotivne materijale(DVD screenere filmova s engleskim podnaslovima, EPK - Electronic Press Kit, letke, brošure, kataloge itd.) za sajmove Short Film Market u Clermont-Ferrandu od 4. do 8. veljače i European Film Market u Berlinu od 7. do 15. veljače 2013, čiji će rok za dostavu biti početkom siječnja 2013. Svi tiskani materijali moraju biti na engleskom jeziku, ili dvojezični, dok filmovi ili traileri moraju imati engleske podnaslove. Podsjećamo da su DVD screeneri filmova najtraženiji od strane programera međunarodnih filmskih festivala, pa Vas molimo da ih pripremite u dovoljnoj količini (minimalno 20 screenera po filmu).

Unaprijed hvala na odazivu. Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.

Srdačan pozdrav,
Željko Luketić

Zeljko Luketic
Urednik kataloga
M. katalog@havc.hr
T. 091 308 5885
Hrvatski audiovizualni centar
Odjel za promociju i plasman