Prijavite film na 24. DHF!

Pozivamo producente, redatelje i ostala ovlaštena tijela da prijave filmove na 24. izdanje Danahrvatskog filma i to u kategorijama igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog (reklamni ili glazbeni spot) filma.
Rok za prijavu je 10. ožujka 2015. Prijave se mogu izvršiti online prijavnicom: http://danihrvatskogfilma.net/prijave/prijava-filmova-u-konkurenciju/.
Pravo prijave na 24. DHF imaju svi hrvatski filmovi i manjinske hrvatske koprodukcije kratkog, srednjeg i dugog metra (izuzev dugometražnih igranih filmova) koji su završeni nakon 1. siječnja 2014. godine. Filmovi prijavljeni na prethodna izdanja Dana hrvatskog filma ili završeni prije prethodnog roka neće biti uzeti u obzir. Dani hrvatskog filma zadržavaju pravo određivanja zadovoljava li film uvjete za prijavu. Filmove mogu prijaviti redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova.
Filmovi u konkurenciji 24. DHF-a natječu se za Grand Prix Dana hrvatskog filma, nagrade Oktavijan Društva društva filmskih kritičara, nagradu Jelena Rajković Hrvatskog društva filmskih redatelja te nagradu novooformljenog Ocjenjivačkog suda za etiku i ljudska prava.
Kompletan pravilnik koji uključuje sve uvjete za prijavu možete pronaći ovdje: http://danihrvatskogfilma.net/anhdvsmdpv/DHF-pravilnik.pdf. Za sve dodatne informacije o postupku prijavljivanja na natječaj, obratite se na prijave@danihrvatskogfilma.net.