Prijave za radionicu 'Profesionalna briga na setu' i 'Kaskadersku radionicu'

U prostoru Kina Tuškanac u Zagrebu, 11. srpnja od 9 do 17 sati, u organizaciji Hrvatskog kaskaderskog društva, održat će se cjelodnevna radionica 'Profesionalna briga na setu' (Duty of Care), s temom - koliko smo stvarno sigurni na filmskom setu. Drugi, praktični dio radionice namijenjen glumcima i kaskaderima, održat će se 12., 18., 19. i 25. srpnja u Zagrebu i Lipiku. Cjelodnevna radionica 'Profesionalna briga na setu' (Duty of Care) održat će se na engleskom jeziku, a namijenjena je svim sektorima i djelatnicima filmske, televizijske i kazališne industrije, kao i svim zainteresiranima koji bi to profesionalno željeli postati i/ili utječu na sigurnost na radu na filmskom setu.
U sklopu iste radionice, ali u drugom terminu (12., 18., 19. i 25. srpnja), za glumce i kaskadere nastavit će se praktični drugi dio – 'Kaskaderska radionica' (Stunt Performens). Ova četverodnevna radionica dizajnirana je za sve kategorije glumaca i kaskadera, a glavne teme su filmska borba, vožnja, visinski padovi, ljudska zapaljenja i zračne tehnike letenja na sajlama. S obzirom da prisustvo kaskaderskog sektora na setu povećava koncentraciju rizičnih radnji, kroz oči kaskaderskog koordinatora sudionici radionice će se metodički upoznati s aktualnim svjetskim standardima uočavanja, preuzimanja i rješavanja rizičnih radnji u cilju opće sigurnosti na setu.
Radionice su povezane, pa je kao uvjet za ulazak na 'Kaskadersku radionicu' postavljeno prisustvovanje na prvom dijelu radionice 'Profesionalna briga na setu' (Duty of Care) 11. srpnja u kinu Tuškanac.
Voditelj radionice je Darko Tuškan , kaskader, međunarodno priznati kaskaderski koordinator, pomoćni redatelj i supervizor za sigurnost. Član je National Stunt Grading Committee (NSGC) od 2000. godine, a posljednje dvije godine obnaša funkciju predsjednika ove australske Organizacije za ocjenjivanje kaskadera. Dugogodišnji je predavač na Griffith Univerity Queensland i drugim studijima, a poznat je po radu na filmovima kao što su Iron Sky, Nemoguća misija 2, The Pacifik, trilogiji Matrix i mnogim drugim visoko budžetnim naslovima.