Prijave za 4. godišnju nagradu H.F.S. “Nikola Tanhofer”

Poštovani kolege,
od 24.01. 2017. godine do 24.02. 2017. godine mogu se prijaviti radovi u svim kategorijama za dodjelu četvrte godišnje nagrade “Nikola Tanhofer”, koju dodjeljuje Hrvatska udruga filmskih snimatelja. Kao i prethodne tri godine, nagrada se dodjeljuje za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.
Godišnja snimateljska nagrada dodjeljuje se u tri kategorije: dugometražni film, televizijska serija i kratkometražne filmske forme. U konkurenciju za godišnju nagradu H.F.S.-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija, koji su premijerno prikazani u kino distribuciji ili televizijskom programu televizijskih postaja koje emitiraju program na prostoru Republike Hrvatske, u razdoblju od 01.01 do 31.12. protekle godine (2016). U kategoriji kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je ulazak u konkurenciju domaćeg ili stranog filmskog festivala koji se održavao u istom razdoblju.
Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a imaju obavezu dostaviti H.F.S.-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku. U kategorijama televizijskih serija dovoljno je dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje. O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri, sastavljen od članova H.F.S.-a. Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti autori filmske fotografije, (nije nužno da budu članovi H.F.S.-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi H.F.S.-a bez obzira da li su u proizvodnji prijavljenog projekta osobno sudjelovali. Nagrada će biti dodijeljena na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.
U predselekciji većeg broja prijavljenih radova žiri će odabrati najviše do tri rada između kojih će odlučiti o pobjedniku. Dodijeljena godišnja nagrada H.F.S.-a, odnosno nominacija za istu može se koristiti u promociji nagrađenih projekata. H.F.S. će o dobitnicima nagrada izvijestiti na svojoj internet stranici,(www.hfs.com.hr) obavijestiti medije te također izvijestiti IMAGO – European Federation of Cinematographers, čiji je udruga punopravni član.
Prijavnicu se šalje na adresu – Hrvatska udruge filmskih snimatelja, Britanski trg 12, 10000 Zagreb, ili mailom kontakt@hfs.com.hrDigitalne kopije prijavljenih radova također treba dostaviti na istu adresu.
Kontakt osobe za dodatna pojašnjenja su Branko Linta (branko.linta@me.com) i Mario Sablić (mario.sablic@gmail.com).