Poziv za prijavu filmova na 28. Dane hrvatskog filma

Pozivaju se producenti i filmski autori da i ove godine svojim sudjelovanjem pridonesu održavanju i što reprezentativnijem programu Dana hrvatskoga filma, manifestacije koja prikazuje, procjenjuje i nagrađuje najbolje iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije. Prijave filmova za natjecateljski program 28. Dana hrvatskog filma otvorene su do 15. travnja 2019.
Prijave su otvorene u kategorijama: Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film (uključuje i glazbeni spot). Filmovi odabrani za natjecateljski program ujedno su nominirani za nagrade Oktavijan i nagrade tročlanog stručnog žirija. U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.
Kako bi selekcijska komisija stekla što potpuniji uvid u cjelogodišnju produkciju i imala više vremena za pregled radova, filmovi za selekciju prikupljaju se na dva načina: putem izravnog kontakta koordinatora selekcije s producentima prije objavljivanja Javnog poziva te prijavljivanjem filmova nakon objavljivanja Javnog poziva filmova tri mjeseca prije početka održavanja festivala.
Zaštićene linkove s filmovima možete slati zaključno do 15. travnja 2019., do kada je otvoren i Javni poziv, na email adresu mellon_collie@net.hr. Od producenata svih filmova, bez obzira jesu li prijavljeni za selekciju prije ili poslije raspisivanja javnog Poziva, očekuje se da po njegovu objavljivanju ispune elektroničku prijavnicu na službenoj stranici DHF-a, te u određenom roku organizatoru pošalju svu traženu dokumentaciju.
28. Dani hrvatskog filma održat će se od 14. do 18. lipnja u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka te u prostorima Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22) i u dvorištu stare tvornice Badel.