Poziv za prijave dokumentarnih filmova na 11. Liburnia Film Festival

Organizatori 11. Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 11. izdanju festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 28. do 31. kolovoza 2013. u lučici u Ičićima kraj Opatije.
Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2012. ili 2013. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u proizvodnji hrvatske produkcijske kuće ili hrvatskog autora. U obzir dolaze i koprodukcijski filmovi kojima je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.
Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2013. godine.
Prijavnica se nalazi na www.liburniafilmfestival.com
Filmove na DVD-u s isprintanom prijavnicom potrebno je poslati na adresu: RESTART, Trg V. Mačeka 1, 10000 Zagreb, a prijavnicu dodatno poslati e-mailom na program@liburniafilmfestival.com
Umjesto DVD-a za postupak selekcije, moguće je na isti mail poslati i Vimeo link s lozinkom.
U 2013. godini LFF uvodi dvije značajne novosti. Uz tradicionalne nagrade za najbolji film i nagrade publike od 11. izdanja festivala žiri će nagraditi i najboljeg režisera, snimatelja, montažera i sound designera.
Ovime želimo posebno istaknuti barem dio vrijedne ekipe koja stoji iza sve boljeg hrvatskog dokumentarca. Uz to, ove godine nagradit ćemo i Najbolji regionalni film. To su filmovi autora iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije ili su većinski snimani u tim županijama.
Ove godine proširujemo i edukacijski dio programa. Za mlađe sudionike održat će se četverodnevna radionica "Prvi put snimam!" u suradnji s riječkim Filmaktivom, a pripremamo i radionice analize dokumentaraca te nekoliko stručnih predavanja europskih dokumentarista.
Uvođenjem nagrada za članove filmskih ekipa i edukacijskim radionicama Liburnia Film Festival nastoji dodatno ojačati hrvatski dokumentarni film, efikasnije ga promovirati, te mu poslužiti kao platforma za kvalitativni rast.
Prošlogodišnjim ugošćavanjem regionalnih festivalskih selektora i distributera privukli smo dodatnu pažnju na hrvatske dokumentarce te im već u prošloj godini otvorili put u programe regionalnih festivala. Ove godine broj gostujućih programera širimo i izvan granica regije.
Liburnia Film festival organiziraju Delta iz Rijeke i Restart iz Zagreba u suradnji sa riječkim Filmaktivom i Festivalom Opatija.