Poziv na sudjelovanje - predselekcija za 63. Berlinale

Poštovani,

ovim putem Vas želimo obavijestiti da će se predselekcijsko gledanje filmova za sve programe 63. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinuodržati u Prištini, Kosovo, u organizaciji Kosovskog filmskog centra (Kosova Cinematography Center) od 14. do 16. studenoga 2012., a vršit će ga delegati Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Molimo Vas da nam što prije, a najkasnije do ponedjeljka 29. listopada 2012. javite naslov i osnovne podatke filma (redatelj/ica, producent/ica, vrsta, trajanje, format za prikazivanje) koji biste željeli prijaviti za selekciju bilo kojeg od programa 63. Berlinalea:

Official Competition, Short Film Competition, Panorama, Forum i/ili Forum Expanded, Generations.

Ukoliko ste podatke o filmu već unijeli u Očevidnik producenata i AV djela na web stranici HAVC-a ili poslali za uvrštenje u ovogodišnje izdanje kataloga, samo nam javite o kojem se naslovu radi.

Filmovi će se prikazati u kinodvorani sa sljedećih formata: 35mm, DCP i DVD (Blu-Ray).


Hrvatski audiovizualni centar osigurat će prikupljanje i transport kopija u Prištinu, obavijestiti Vas ukoliko filmovi dobiju preporuku delegata te razdužiti kopije.

Preporuka delegata festivala znači da film ulazi u daljnje razmatranje i da se oslobađa od plaćanja naknade za prijavu (koju ste dužni platiti ukoliko film prijavljujete službenim putem).

Svoje filmove možete prijaviti i službenim putem. U tom je slučaju potrebno platiti naknadu za prijavu te prijavnicu s filmom poslati poštom na adresu festivala prema uputama na službenoj stranici festivala.

Podsjećamo Vas da su redovni rokovi za prijavu filmova za selekciju:

-   dugometražni igrani i dokumentarni filmovi  31. listopada 2012.

-    kratkometražni filmovi (sve vrste)- 14. studenoga 2012.

Više informacija o uvjetima prijavljivanja za različite programe možete pronaći i na službenoj web straniciFestivala. Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju na e-mail adresi promotion@havc.hr.

U iščekivanju Vaših odgovora primite srdačan pozdrav,

Ivana Ivišić
Voditeljica odjela za promociju i plasman
Hrvatski audiovizualni centar
Tel: 01 6041 087