Poziv na sudjelovanje: predselekcija 68. Berlinalea

Pozivamo vas da prijavite svoje radove za sudjelovanje u programima 67. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Predselekcijsko gledanje održat će se od 15. do 18. studenog u Skopju, a rok za prijavu je 18. listopada 2017. Za predselekciju se mogu prijaviti završeni dugometražni igrani i dokumentarni filmovi, odnosno radne verzije filmova koji će biti završeni do sredine prosinca (dugometražni: iznad 70 minuta za natjecateljski program i Panoramu te 60 minuta za Forum). Filmovi koji se prijavljuju za natjecateljski program Berlinalea trebaju biti barem međunarodne premijere, dok je za programe Forum i Panorama dovoljno da budu europske premijere. Formati s kojih će se filmovi prikazivati u predselekciji su DCP i/ili Blu-Ray.
Molimo sve producente da svoje sudjelovanje u predselekcijskom gledanju potvrde do 18. listopada na adresu promotion@havc.hr te da do istog datuma popune informacije u navedenom filmu u Bazi audiovizualnih djela. Podaci o filmovima za predselekciju nužni su za ispunjavanje prijave, a oni će se preuzimati iz Baze. Nakon prijave, filmove na navedenim formatima potrebno je dostaviti na adresu Hrvatskog audiovizualnog centra (Odjel za promociju i plasman, s naznakom: Predselekcija Berlinalea, Nova Ves 18) do 31. listopada 2017.
Svoje filmove možete prijaviti i službenim putem. U tom je slučaju potrebno platiti naknadu za prijavu te prijavnicu s filmom poslati poštom na adresu festivala prema uputama na službenoj stranici festivala.
Redovni rokovi za prijavu filmova za selekciju službenim putem su:
•    dugometražni igrani i dokumentarni filmovi: 1. studenog 2017.
•    kratkometražni filmovi (svi rodovi): 15. studenoga 2017.
Producente koji su se već prijavili molimo da nas obavijeste o filmovima koje su prijavili, kako bismo pravovremeno mogli pripremiti promotivne aktivnosti vezane uz festival te pomogli u plasmanu pojedinih naslova. Za sve upite slobodno se obratite na promotion@havc.hr.