Poziv na masterclass Martichke Bozhilove u Dokukinu KIC

Restart Vas poziva u Dokukino KIC, Preradovićeva 5, na masterclass bugarske producentice Martichke Bozhilove u subotu 17.01. u 17 sati. Ulaz na masterclass je slobodan.
Martichka Bozhilova, producentica u bugarskoj produkcijskoj kući Agitprop, osnivačica i direktoricaBalkan Documentary Centre te jedna od najuspješnijih europskih producentica dokumentarnog filma, održati će svoj masterclass "Tajne koprodukcijskih suradnji - lokalno i globalno u svijetu dokumentarnog filma" u kojem će objasniti kako učiniti filmske projekte globalno relevantnima i atraktivnima, kako ostvariti puni potencijal filmske priče i na koje stvari treba obratiti pažnju pri pisanju projektnih prijedloga i prikupljanju financijskih sredstava za projekt.
Zahvaljujući svojem bogatom producentskom iskustvu, Bozhilova će nam otkriti koje su potencijalne zamke za producente i redatelje pri sklapanju koprodukcijskih ugovora, a i koji su to nadolazeći globalni trendovi u dokumentarnom filmu te kako napraviti uspješnu festivalsku strategiju i dobro odabrati pitching forume i industrijske evente za svoj film.
Martichka Bozhilova radi u produkcijskoj kući Agitprop od 1999., a osim što je direktorica BDC-a (Balkan Documentary Centre), članica je izvršnog odbora EDN-a te je bila članica žirija na festivalima DOK Leipzig i IDFA 2014. Njeni su filmovi prikazivani i nagrađivani na festivalu u Cannesu, Berlinu, IDFA-i, Torontu, Sundanceu, Tribeca Film Festivalu... Nalazi se na popisu 100 najutjecajnijih žena u Bugarskoj, a Forbes ju je uvrstio među 7 najutjecajnijih bugarskih kreativnih vizionara. Među njenom filmografijom nalaze se filmovi "Georgi i leptiri" (nagrada Silver Wolf, IDFA 2004), "Posljednji crnomorski gusari" (Visions du Reel, Hot Docs 2013) i "Ljubav i inženjerstvo" (Tribeca 2014).