Poziv na događanje "Studija slučaja - “Moj dida je pao s Marsa” ili kako realizirati koprodukciju sedam europskih zemalja"

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na događanje "Studija slučaja - “Moj dida je pao s Marsa” ili kako realizirati koprodukciju sedam europskih zemalja".
Mjesto događanja: Hrvatska udruga poslodavaca, Radnička cesta 52/1 kat
Vrijeme dogašanja: ponedjeljak, 6. svibnja 2019. od 10:00 do 12:00
Produkcijska kuća Studio DIM iz Zagreba u kinima prikazuje “Moj dida je pao s Marsa”, prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu koji koristi najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte. U njegovoj su realizaciji sudjelovali koproducenti iz čak sedam europskih zemalja. O mogućnostima suradnje s Norveškom MEDIA Desk Hrvatske organizirao je diskusiju uoči premijere filma. Na ovom će pak događanju producentica Darija Kulenović Gudan i producentica i redateljica filma Marina Andree Škop predstavit cjelokupni proces nastanka filma od ideje do plasmana, uključujući detalje o tome kako je tekao razvoj projekta, kako su izabrale i okupile partnere, kako su tekli pregovori sa svakim od 7 partnera (Slovenija, Slovačka, Češka, Norveška, Luksemburg, Bosna i Hercegovina) kako su zatvorile financijsku konstrukciju, kako su podijeljeni kreativni zadaci između koprodukcijskih partnera, koji su pravni i financijski uvjeti te koje su sve prednosti i mane tako kompleksne suradnje. Razgovor moderira producentica Tamara Babun. Događanje suorganiziraju Hrvatska udruga producenta i Hrvatska udruga poslodavaca.
Zbog ograničenog broja sudionika, molimo da svoj dolazak potvrdite na mail: info@hrup.hr zaključno s 5.5.2019. Na isti kontakt mail možete poslati eventualna pitanja za diskusiju nakon predavanja.
Veselimo se vašem dolasku!