Podsjetnik za akreditiranje profesionalaca i poziv na događanja Animafest Pro programa

Animafest Zagreb 2013 u suradnji s MEDIA Deskom Hrvatske i ove godine organizira Animafest Pro segment namijenjen profesionalcima iz područja filma i animacije. Cilj je programa olakšavanje produkcije i distribucije animiranog filma u srednjoj i istočnoj Europi, u zemljama manjeg produkcijskog potencijala te poticanje suradnje između lokalnih, regionalnih i internacionalnih profesionalaca.

U sklopu Animafest Pro programa održat će se Regionalni forum za razvoj projekata (pitching forum) na kojemu će međunarodni odbor Regionalnog foruma u čijem su sastavu Jasmina Kallay, Martina Petrović i Mike Robinson izabrati najbolji projekt u razvoju. Nagrađenom projektu za daljnji razvoj Animafestov fond osigurava financijsku potporu u iznosu od 3.000 eura te priliku da se 2014. godine izravno predstavi u sklopu koprodukcijskog foruma za europski dugometražni animirani film
Cartoon movie u Lyonu.

Program Animafest Pro nudi i niz predavanja, razgovore s autorima te produkcijske analize. Predavanja će se održati u četvrtak 6.lipnja i petak 7. lipnja u Cineplexxu Centru Kaptol, a u subotu, 8. lipnja na Regionalnom forumu za razvoj projekta svoje će dugometražne filmove predstaviti šest međunarodnih autora. Među predavanjima ističemo predavanja stručnjaka za vođenje projekata i koprodukcije Mike Robinsona na temu pripreme strategijskog razvoja uključujući i crowd funding;  uloge prodajnog agenta; marketinga i brendiranja sa skromnim budžetom, dok će se scenaristica Jasmina Kallay osvrnuti na utjecaj i promjene u animaciji zahvaljujući transmediji i digitalnoj tehnologiji.

Osigurajte svoje mjesto na predavanjima i nazočite procesu biranja najboljeg projekta na pitching forumu - prijavite se do 3.lipnja na e-mail martina.petrovic@mediadesk.hr, a profesionalce koji se još nisu akreditirali podsjećamo da to mogu učiniti.