Otvorene prijave za radionicu "Televizijsko pripovijedanje"

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira radionicu koja će se održavati od 10. do 12. studenog unutar ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Radionicu će voditi iskusne stručnjakinje Hayley McKenzie i Kay Stonham iz tvrtke Script Angel.
Cilj je radionice širenje znanja i razumijevanja sudionika za televizijsko pripovijedanje te unaprjeđenje dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu. Ova trodnevna radionica održavat će se u Zagrebu od 10. do 12. studenog 2019. u okviru Zagreb Film Festivala, a uključivat će sudjelovanje 6 timova (3 iz Hrvatske te 3 iz Srbije). Timovi podrazumijevaju sudjelovanje producenta i scenarista ili redatelja projekta. Rok za prijavu je 31. listopad 2019.
UVJETI PRIJAVE:
‒ životopis (najviše jedna stranica)
‒ motivacijsko pismo (najviše jedna stranica)
‒ prošireni scenoslijed (treatment) od dvije do deset stranica.
Sudionici mogu dodatno poslati i scenarij prve (pilot-) epizode ili predložak scena ako scenarij za prvu epizodu nije dovršen.
Prošireni scenoslijed obvezno treba uključivati: naslov serije, format serije, žanr serije, logline, pitch(jedna stranica), biografije likova, sažetak epizoda, ideje za daljnje sezone, temu serije, mjesto i vrijeme radnje, stil i ton.  Više informacija na ovoj poveznici: Kako pripremiti prošireni scenoslijed
Radionica će se ponajprije baviti televizijskim pripovijedanjem, pripremom projekata za tržište i pronalaženjem koproducenata. Televizijsko pripovijedanje uključuje evaluaciju projekta, s naglaskom na procjeni njegove prikladnosti televizijskom formatu, zatim žanr u TV serijama, razvoj likova, pokretače same priče, razlike u strukturiranju serijske i epizodne priče i njihov suodnos, ideje za daljnje sezone, mjesto i vrijeme radnje te stil i ton serije. Radionica će obuhvatiti kombinaciju pojedinačnih prezentacija svim timovima (detaljnija analiza pojedinačnih projekata i pružanje savjeta za njihovo poboljšanje), zajedničku diskusiju te vrijeme potrebno za razvoj svakog projekta. Službeni jezik radionice je engleski. Sudjelovanje je besplatno.
Tražene materijale na engleskom jeziku pošaljite, molimo, na adresu e-pošte: martina.petrovic@mediadesk.hr, s naznakom „Prijava za televizijsko pripovijedanje“. Za sva pitanja i nejasnoće:martina.petrovic@mediadesk.hr i asistent@mediadesk.hr.