Otvorene prijave za Animation Goes MSU! i Animafest Scanner III

Animafest Zagreb poziva sve zainteresirane da prijave svoje site-specificanimirane radove za medijsku fasadu MSU-a te svjetske povjesničare, teoretičare animacijskih studija i ostale stručnjake i znanstvenike da sudjeluju na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner III 2016. Prijave za Međunarodni znanstveni skup traju do 10. ožujka, a svi filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije. Otvoreni poziv za site-specific animirane radove za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti traje do 22. ožujka 2016.
ANIMATION GOES MSU!
Kao nastavak uspješne suradnje započete 2012., Animafest Zagreb u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti objavljuje otvoreni poziv Animation goes MSU! za trokanalne site-specific animirane radove u trajanju do 10 minuta koji će se prikazati na medijskoj fasadi MSU-a. Odabrani radovi prikazivat će se na medijskoj fasadi od 24. svibnja do 11. lipnja 2016. u sklopu Festivala. Prijave radova traju do 22. ožujka 2016.
ANIMAFEST SCANNER III 2016
S ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene između autora i znanstvenika, drugi Međunarodni znanstveni skup 'Animafest Scanner III 2016' održat će se 7. i 8. lipnja 2016., a međunarodni filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije.