Otvoren poziv za snimateljsku nagradu "Nikola Tanhofer" 2016.

Hrvatska udruga filmskih snimatelja raspisala je poziv za prijavu radova za godišnju snimateljsku nagradu "Nikola Tanhofer“ za najbolja ostvarenja u području umjetnosti i umijeća filmskoga snimanja. Radovi se mogu prijaviti do 7. travnja 2016. godine.
Kao i lani, nagrada će se dodjeljivati za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.
Nagrada se dodjeljuje snimateljima (direktorima fotografije, glavnim snimateljima) za sljedeće kategorije:
- dugometražni film 
- televizijska serija 
- kratkometražne filmske forme
U konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija, koji su premijerno prikazani u kino distribuciji ili televizijskom programu televizijskih postaja koje emitiraju program na prostoru Republike Hrvatske, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2015. godine. U kategorijama kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je ulazak u konkurenciju filmskog festivala koji se održava na teritoriju Republike Hrvatske u istom razdoblju.
Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a imaju obavezu dostaviti HFS-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku. U kategorijama televizijskih serija dovoljno je dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje. Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti sami autori filmske fotografije, (nije nužno da budu članovi HFS-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi HFS-a bez obzira jesu li osobno sudjelovali u proizvodnji nominiranog projekta.
O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri sastavljen od članova HFS-a.
Radove je potrebno prijaviti u pisanom obliku na adresu:
Hrvatska udruga filmskih snimatelja
Britanski trg 12
10000 Zagreb
ili mailom na cine-hfs@zg.t-com.hr
Kontakt osobe za dodatna pojašnjenja su Branko Linta (branko.linta@me.com) i Mario Sablić (mario.sablic@gmail.com).