Nagrade i priznanja Hrvatskog društva filmskih kritičara Željku Senečiću, Živoradu Tomiću, Vladimiru Cvetkoviću Severu i Stipi Radiću

Ususret 24. danima hrvatskoga filma, gdje će se i ove godine dodjeljivati, Hrvatsko društvo filmskih kritičara objavljuje svoje tradicionalne nagrade "Vladimir Vuković" za prošlogodišnji rad i životno djelo na polju filmske kritike, kao i nagradu za životno djelo "Zlatni Oktavijan" zaslužnom hrvatskom filmskom umjetniku, koja se uručuje laureatu na otvorenju festivala.
Odlukom Skupštine HDFK-a Zlatni Oktavijan ove godine ide Željku Senečiću, jednom od najsvestranijih i najplodnijh hrvatskih filmaša, za scenografski rad koji je obilježio niz poznatih domaćih i stranih igranih filmova, te dvjestotinjak televizijskih drama i/ili epizoda dramskih serija.
Odlukom Skupštine HDFK-a filmski redatelj i kritičar Živorad Tomić dobitnik je nagrade za kritiku "Vladimir Vuković" za životno djelo, dok je prema odluci tročnalnog žirija HDFK-a (Krešimir Košutić, Igor Saračević, Ivan Žaknić) Vladimir Cvetković Sever dobitnik godišnje nagrade "Vuković" za najboljeg kritičara u 2014, a Stipe Radić diplome za najboljeg mladog kritičara u protekloj godini. Nagrade "Vuković" uručit će se dobitnicima u okviru proglašenja nagrađenih na zatvaranju 24. dana hrvatskoga filma.