MIDPOINT TV Launch - poziv za prijave

MIDPOINT TV Launch je radionica koja stavlja naglasak na razvoj mini serija ili epizodnih televizijskih serija s potencijalom da se nastave u više sezona. U obzir za prijavu ulaze visoko i niskobudžetne serije s epizodama u trajanju od pola sata (25-30 minuta) i jednoga sata (40-60 minuta), sadržajno bogatih, neodoljivih priča kojima su svojstveni inovativni koncepti. Prednost imaju kandidati koji dolaze iz srednje i istočne Europe, balkanskih i baltičkih zemalja te iz šire mediteranske regije, a poželjno je iskustvo u snimanju filmova, uz želju za prelaskom u područje kvalitetne televizijske produkcije. U obzir će se također uzeti kandidati s određenim iskustvom u razvoju TV projekata. Program radionice sastoji se od triju sesija koje uključuju razvoj pilot-serije i njezine sezonske varijante, analizu i pregled popularnih TV uspješnica, predavanja gostujućih predavača, kao i individualne konzultacije i timski rad s glavnim predavačima. Programom je obuhvaćeno i predavanje producenta koji će sudionike radionice detaljnije uputiti u televizijsku scenu europske audiovizualne industrije.
HBO Europe, ovogodišnji partner radionice, ponudit će po završetku njezina održavanja financijsku nagradu za najbolji projekt u okviru svojega originalnog teritorijalnog prikazivanja.
RADIONICA 1 - 4. - 10. studenoga 2016. / Banska Stiavnica, Slovačka RADIONICA 2 - travanj 2017. / Pilsen, Češka RADIONICA 3 - kolovoz 2017. / Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Rok za prijave: 16. rujna 2016.
http://www.midpoint-center.eu