Masterclass Ognjena Glavonica u Dokukinu KIC

Izuzetno nam je drago obavijestiti Vas da će nagrađivani srpski redatelj dokumentarnih i igranih filmova OGNJEN GLAVONIĆ gostovati u Zagrebu, te će u sklopu gostovanja održati masterclass na temu «OD IGRANOG KA DOKUMENTARNOM KA IGRANOM» u DOKUKINU KIC (Preradovićeva 5) u ponedjeljak 02.12.2019. od 18 do 20 sati. Masterclass će moderirati filmski kritičar Vladan Petković.
Ognjen Glavonić filmski je redatelj iz Pančeva, Srbija. Njegova dva najnagrađivanija filma dokumentarni film «Dubina Dva» (2016.) i igrani film «Teret» (2018.) prikazana su na festivalima u Cannesu, Berlinu, Torontu, Rotterdamu i brojnim drugima, osvojivši nekoliko nagrada. Njegovi su radovi prikazani i na mjestima poput MOMA, MOMI i Lincoln Centra u New Yorku, Pompidou centra u Parizu, ICA u Londonu. Glavonić je također voditelj i suosnivač Pančevo Film Festivala. Masterclass predavanje «OD IGRANOG KA DOKUMENTARNOM KA IGRANOM» bavit će se pitanjem produkcijskog i kreativnog procesa nastanka njegova dva najnagrađivanija filma «Dubina dva» i «Teret» jer to su filmovi koji se bave istom temom, samo na posve različite načine. Posebnu pozornost obratit ćemo na to kako su produkcijske okolnosti utjecale na njegov autorski izričaj, a prikazat ćemo i neke izbačene scene koje nisu ušle u final oba filma.
Također, svi koji dođu na masterclass dobiti će vimeo linkove da mogu naknadno besplatno pogledati oba filma, ukoliko ih već nisu prethodno gledali!
Masterclass organiziraju Restart i Dokukino KIC u suradnji sa Human Rights Film Festivalom. Ulaz na masterclass je besplatan.