Masterclass Karpa Godine u MM Centru

Udruga Restart u suradnji sa Subversive Festivalom organizira masterclass predavanje jednog od najvažnijih predstavnika jugoslovenskog crnog vala KARPA AČIMOVIĆA GODINE.
Pozivamo vas sve da nam se pridružite u PONEDJELJAK 16.05. OD 19:00 SATI u MM CENTRU u SAVSKOJ 25 i poslušate Karpovo inspirativno predavanje. Predavanje će se održati u sklopu gostovanja Dokukina KIC u prostorima MM Centra. 
Iako je najpoznatiji kao snimatelj nekih kultnih djela iz povijesti jugoslavenskog filma kao što su "Rani radovi"Želimira Žilnika, "Okupacija u 26 slika" Lordana Zafranovića i "Žena s krajolikom" Ivice Matića. Karpo Ačimović Godina u životu je bio i montažer, sveučilišni profesor, režiser kazališnih predstava, opera i radio-drama, pa čak i operni pjevač. No, važnije od svega toga, režirao je i vlastite filmove, od kojih se posebno ističu kratkometražna remek-djela koja je nanizao u doba crnog vala između 1967. i 1972. Za razliku od svojih kolega, Godina je u njima preispitivao društveno-političku situaciju u zemlji na sasvim poseban, suptilno razbarušen, anarhičan i duhovit način, kao što možemo vidjeti u dokumentarcima "Zdravi ljudi za razonodu" i "O ljubavnim vještinama" ili "Film s 14441 kvadratom" ili u dokumentarnoj TV seriji "Ram za nekoliko poza". Na ovom masterclassu fokusirat ćemo se upravo na taj dio Godininog stvaralaštva, iako ćemo se dotaknuti i drugih tema (i dilema).
Masterclass predavanje će moderirati novinar i redatelj Ivan Ramljak.
ULAZ NA MASTERCLASS I NA PROJEKCIJU NAKON MASTERCLASSA JE SLOBODAN.
PROGRAM:
19: 00 – 21:00 - MASTERCLASS PREDAVANJE, MM Centar, Savska 25
21:00 – 23:00 – PROJEKCIJA TRI EPIZODE DOKUMENTARNOG SERIJALA «RAM ZA NEKOLIKO POZA» KOJEG JE REŽIRAO KARPO GODINA IZ 1976. GODINE, MM Centar, Savska 25