Mario Sablić i Mirko Pivčević dobitnici snimateljske nagrade 'Nikola Tanhofer'

Mario Sablić i Mirko Pivčević dobitnici su godišnje snimateljske nagrade 'Nikola Tanhofer', izvijestili su iz Hrvatske udruge filmskih snimatelja, koja ja ove godine pokrenula tu nagradu. Nagrade su u petak dodijeljene u prostoru Hrvatskog audiovizualnog centra.
Godišnju snimateljsku nagradu "Nikola Tanhofer" za kratkometražni film primio je Mario Sablić za snimateljski rad na filmu "Teleport Zovko", a Sablić je nagrađen i za rad na TV seriji "Počivali u miru".
Godišnju snimateljsku nagradu za dugometražni film za 2013. godinu primio je Mirko Pivčević za snimateljski rad na filmu "Šuti", navodi se u priopćenju.
Nagrada se dodjeljuje snimateljima, direktorima fotografije, glavnim snimateljima u kategorijama dugometražnog filma, televizijske serije i kratkometražne filmske forme
Nagrada "Nikola Tanhofer" utemeljena je ove godine kako bi se putem vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti promicala filmska fotografija te filmska i vizualna kultura. Dodjeljuje se najboljim ostvarenjima u području umjetnosti i umijeća filmskoga snimanja, a nosi ime filmskog snimatelja, redatelja i scenarista, utemeljitelja snimateljskog odsjeka na Akademiji dramske umjetnosti.