Informacija o ZagrebDox Pro događanju

U sklopu nadolazećeg ZagrebDox festivala (24.2. - 3.3.), kao što znate, održava se i ZagrebDox Pro (24.2. – 1.3.), program usavršavanja koji se odvija već petnaestu godinu zaredom, paralelno s festivalom.
S vremenom je prerastao u šestodnevno događanje s raznolikim programom, bogatim rasporedom i sudionicima iz cijeloga svijeta. Nakon četverodnevne pripremne radionice na kojoj se razvijaju odabrani projekti, slijedi pitching forumna kojem će se predstaviti 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije iz 12 zemalja. Uz sve navedeno, održat će se i dva masterclass predavanja te studija slučaja na koju bismo Vam htjeli posebno skrenuti pozornost.
Riječ je o Studiji slučaja publicistkinje i PR agentice Mirjam Wiekenkamp koja će u utorak (26.2.), s početkom u 18 sati, u Festivalskom centru (Kaptol centar, Zagreb) pružiti uvid u posao agenta promocije u audiovizualnoj industriji te odgovoriti na pitanja: Kako doprijeti do publike? Kako pristupiti medijima i osigurati adekvatnu pokrivenost? Kako svojim filmom postići društveni utjecaj? Kako pozicionirati sebe i svoj film u filmskoj industriji?
Mirjam Wiekenkamp se bavi odnosima s javnošću i promocijom u području filma od 2008. U Amsterdamu je 2013. osnovala NOISE Film PR, međunarodnu podružnicu nizozemske tvrtke Herrie Film & TV, gdje je radila od 2008. U proteklih pet godina zastupala je više od 60 autora iz cijeloga svijeta, među kojima su Kim Longinotto, Nikolaus Geyrhalter, Ruth Beckermann i mnogi drugi. Tijekom godine radi na međunarodnim filmskim festivalima kao što su Berlinale, Cannes, Locarno, Venecija, Rotterdam i IDFA.
ZagrebDox Pro događanje je besplatno i otvoreno za javnost te je prvenstveno namijenjeno producentima i filmskim profesionalcima.