Hrvoje Laurenta predsjednik Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača

U petak, 07. studenog 2014. godine, održana je Osnivačka skupština Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača sa skraćenim nazivom Udruge: Kino mreža. Za predsjednika Kino mreže izabran je Hrvoje Laurenta, a dopredsjednik je Josip Nakić Alfirević. Osnivanje Kino mreže dogovoreno je u sklopu prvog kinokongresa nezavisnih kinoprikazivača KIN-KONG, održanog u Zadru u kolovozu ove godine.
Predsjednik Kino mreže Hrvoje Laurentaizvršni je direktor i voditelj zagrebačkog Kina Europa, a dopredsjednik Josip Nakić Alfirevićravnatelj je Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica. Udrugu je osnovalo 27 nezavisnih kinoprikazivača, a članovi Upravnog odbora o sim predsjednika i dopredsjednika su: Marijana Bošnjak, direktorica Kinematografa Osijek d.d., Snježana Kuzmanić, direktorica splitske tvrtke Ekran d.o.o. i Slobodanka Mišković, ravnateljica riječkog Art-kina 'Croatia'.
Također, na Osnivačkoj skupštini izabrano je i stegovno tijelo Udruge, u slijedećem sastavu: Danijel Pavlić, voditelj filmskog centra Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, Marina Oskoruš, voditeljica kulturnih djelatnosti za film i izložbe u Centru za kulturu Čakovec te Tanja Miličić, voditeljica kina i filmske produkcije u pulskom Kinu Valli.
Likvidator Udruge je Miroslav Perošević, ravnatelj Puškog otvorenog učilišta Novska.
Ciljevi Udruge su umrežavanje i zastupanje interesa nezavisnih kinoprikazivača, učinkovitije razmjenjivanje kinematografskih programa i pratećih sadržaja, povećanje broja gledatelja u neovisnim kinima uz kontinuirano razvijanje kulturnih standarda repertoara, razvijanje promotivnih mjera, jačanje konkurentnosti i stvaranje dodatne vrijednosti u neovisnom kinoprikazivačkom sektoru, razvoj filmske pismenosti te odgoj i razvoj filmske publike, učinkovito korištenje dostupnih izvora financiranja te razvoj profesionalizma i specijalizacija djelatnika u kinoprikazivačkom sektoru.