Ex Oriente Film 2017 - poziv za prijavu

Bliži se rok za prijavu na EX ORIENTE FILM. Prijavite se do 4. svibnja 2017. i osigurajte si sudjelovanje u radionici u kojoj će vam više od 30 međunarodnih vodećih filmskih dokumentarnih profesionalaca pomoći u razvijanju vašeg dokumentarnog projekta. Program traje 9 mjeseci, a sastoji se od tri sedmodnevne radionice koje će se odviti u Splitu, Pragu i Jihlavi.
Prva radionica održat će se od 26. lipnja do 1. srpnja u Splitu u suradnji s produkcijskom kućom Hulahop i Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata. Glavni su mentori programa EX ORIENTE FILM 2017 poznati dramaturg, redatelj i producent Iikka Vehkalahti  (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska), redatelj i producent Filip Remunda (Češka) te redateljica i dramaturginja Ivana Pauerová Miloševičová (Češka). Zasad su potvrđeni ovogodišnji mentori splitske radionice redatelj Ziga Virc (Slovenija), producent Siniša Juričić (Hrvatska) i redatelj i dramaturg Jan Gogola (Češka).
U radionici će sudjelovati 12 dokumentarnih projekata sastavljeni od redatelja i producenta. Obavezno je da oboje sudjeluju na sve triradionice. Participacija iznosi1,800 €  po odabranom projektu, a uključuje smještaj i ručak za trajanje sve tri radionice. Postoji mogućnost stipendiranja dijela troškova participacije te putnih troškova za sudionike. Saznajte više na  https://www.dokweb.net/activities/ex-oriente-film/2017/2017-edition-details