DUART EUROPEAN ACTORS PLATFORM

DUART EUROPEAN ACTORS PLATFORM
PLATFORMA ZA PROMOCIJU HRVATSKIH GLUMACA NA SVJETSKOM TRŽIŠTU

Poštovane kolegice i kolege,

Duart European Actors Platform, jedinstveni je projekt koji po prvi puta okuplja sve glumce na jednom mjestu. Riječ je o online web platformi za pretragu, pronalazak i promociju glumaca na svjetskom tržištu. Prvoj takvoj platformi pokrenutoj i realiziranoj u Hrvatskoj, a iza kojeg stoji poduzetnica i glumica Sanja Drakulić i njezin tim. Izradom materijala, unosom
podataka u sustav, obradom podataka prema pravilima Duarta, Duart EAP pruža digitalizaciju svih podataka o glumcu na jednom mjestu. Vodeći brigu o ugledu svojih korisnika, strateškim pristupom na inovativn način, Duart EAP čini korelaciju korisnik-partner. Time svakom glumcu (korisniku) omogućuje svojevrsnu web stranicu na kojoj mu je omogućeno svoje podatke ažurirati, a klijentima brz, jednostavan i učinkovit način pretrage glumaca. Ova platforma donijet će sigurno pozitivne pomake u Hrvatskoj filmskoj industriji te omogućiti ravnopravni prostor, materijale i plasman na tržištu svakom glumcu, vodeći brigu o kvaliteti, iskustvu i dosadašnjem njegovom radu. Duart EAP doprinosi kulturnom sektoru novom infrastrukturom, zahvaljujući kojoj će se ostvariti veće zapošljavanje, dodana vrijednost hrvatskom kulturnom sektoru, te povećati izvoz kulturne (filmske) industrije.
Poznato je da su glumci ambasadori svoje zemlje, svakom ulogom, svakim stranim festivalom promicatelji su zemlje iz koje dolaze, a upravo bi Duart EAP trebao pomoći u promociji te prepoznatljivosti i brendinga Hrvatske kao zemlje koja je izradila jedinstveni sustav pretrage, pronalaska i promocije glumaca.
Ovim putem, želimo Vas obavijestiti da će se dana 31.05.2016 godine u 11h u Kinu Europa (dvorana Muller), premijerno predstaviti cijeli projekt javnosti i održati press konferencija s ciljem promocije projekta “Duart European Actors Platform“ koji čini most između kulturno kreativne industrije i poslovnog sektora.
Osim brojnih hrvatskih glumaca koji su već dio Duart European Actors Platform, na promociji će sudjelovati i strani govornici iz svijeta (Francuska, BIH) koji su stručnjaci u svom dijelu posla i koji iza sebe imaju pregršt inozemnih projekata.