Dobitnik ovogodišnje nagrade "Albert Kapović" - Nenad Puhovski

Povjerenstvo za dodjelu nagrade Albert Kapović, donijelo je odluku da je dobitnik nagrade za 2014. godinu Nenad Puhovski.

Nagrada će biti svečano uručena na otvorenju Zagreb Film Festivala 19. listopada 2014. U nastavku je tekst obrazloženja Povjerenstva kojeg čine: Irena Marković, Vanja Sremac, Boris T. Matić, Tamara Babun i Nataša Petrović.

POJAŠNJENJE UZ OVOGODIŠNJU NAGRADU ALBERT KAPOVIĆ
Kolega Nenad Puhovski je već dugi niz godina svesrdno, uspješno i kontinuirano, nezaobilazna karika na području proizvodnje, poticanja proizvodnje i promocije dokumentarnog filma. Ovogodišnji uspjesi domaćih filmova proizvedenih u produkciji Factuma posljedica su dugogodišnjih napora, ustrajnosti i snažne kreativnosti, a znanje, rad, ustrajnost, i isticanje društvenih vrijednosti, samo su neke od karakteristika koje se vezuju uz njegov doprinos hrvatskoj kinematografiji. Uz neosporno respektabilan portfolio u ulozi redatelja, producenta, osnivača ZagrebDox-a i redovnog profesora na Akademiji dramske umjetnosti, Nenad Puhovski je najvatreniji zagovaratelj popularizacije hrvatskog dokumentarnog filma i prije svega zaslužan za činjenicu da je ova sredina prihvatila dokumentarac kao filmski rod ravnopravan igranom filmu.
Nataša Petrović
Predsjednica Povjerenstva Hrvatske udruge producenata za dodjelu godišnje nagrade Albert Kapović


Čestitke kolegi Puhovskom!