Dobitnik godišnje nagrade 'Albert Kapović' za 2012.

Povjerenstvo Hrvatske udruge producenata u sastavu: Vanja Jambrović, Marina Andree Škop, Vedran Mihletić,  Ivan Kelava  i Hrvoje Osvadić,  temeljem prijedloga pristiglih od članova filmskih udruga,  odlučilo je da se nagrada Albert Kapović za izniman doprinos hrvatskoj kinematografiji ove godine po prvi put dodijeli – producentu. Prva nagrada Albert Kapović pripala je Martini Petrović, voditeljici MEDIA Deska Hrvatske, dok je prošle godine nagrađen redatelj Hrvoje Hribar, aktualni ravnatelj Hrvatskog audiovizuanog centra (HAVC-a).
Ove godine nagradu zasluženo prima diplomant prve generacije studenata produkcije, kolega Siniša Juričić, za izniman međunarodni angažman na budžetiranju i produkciji dokumentarnih filmova, a posebice za koproducentski rad na začudnom dokumentarcu Posljednja ambulantna kola Sofije, filmu koji je uz brojne smotre bio uvršten i u jedan od službenih programa ovogodišnjeg Kanskog festivala. Domaći film rijedak je gost u službenim programima najprestižnijih svjetskih festivala, pa se sudjelovanje i uspjeh u  Cannesu može ocijeniti i kao bitan iskorak hrvatske kinematografije.
Kolegi Siniši Juričiću od srca želimo da ga nagrada dodatno motivira na razvoju i produkciji novih intrigantnih filmskih priča koje će ponoviti ovogodišnji uspjeh.