Bacači Sjenki: poziv na Frooom filmsku reviju

Gotovo 600 polaznika filmske škole Frooom u 2017. godini je napravilo preko 55 kratkih igranih, eksperimentalnih, animiranih, tematskih, povijesnih, dokumentarnih, avanturističkih, fantasy i ostalih filmova koji će biti prikazani u subotu, 20. siječnja, u velikoj dvorani Kina Europa. Frooomovke i Frooomovci iz Zagreba, Sinja, Splita, Rijeke, Preloga i Koprivnice za vas su pripremili topli filmski brunch.
Treća po redu revija Frooomovih filmova nastavlja uspješan niz na Frooomu dosad snimljenih filmova koji su dosad putovali po filmskim festivalima dječjeg stvaralaštva u Indiji, Brazilu, Austriji, Španjolskoj i Hrvatskoj, a neki od njih su tamo i pokupili nagrade. Frooom je inovativni obrazovni program koji Bacači sjenki organiziraju u Hrvatskoj od 2012. godine, a koji svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja znanje, bonton, opću kulturu, kritičko razmišljanje te pojam o pametnom organiziranju slobodnog vremena.
Mentori na Frooomovim filmovima su mladi ljudi koji godinama djeluju na području filma, videa, televizije, kazališta i animacije: Boris Bakal, Vedran Senjanović, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Sanja Milardović, Dalija Dozet, Nora Krstulović, Ivan Marušić Klif, Nada Kovačević, Stipe Bagarić, Dražen Žerjav, Lea Mileta, Dea Jagić, Bojana Burnać, Tihana Mandušić, Jakov Čuveljak.