18. Međunarodni dan animacije

U Zagrebu vas, u kinu Tuškanac, u petak 25., subotu 26. i nedjelju 27. u večernjim satima, očekuju projekcije kratkih animiranih filmova recentne hrvatske produkcije, u nekoliko blokova i natjecateljskih kategorija - profesionalni animirani filmovi, studentski animirani filmovi i animirani filmovi za djecu. Popis svih filmova u konkurenciji pronađite na: https://medunarodnidananimacije.blogspot.com/p/konkurencija.html
Projekcijama će u petak prethoditi otvorenje izložbe s početkom u 18.00 sati, u foajeu kina. Izložba, koju su priredili AM centar i Iva Gašparović, posvećena je Borisu Kolaru, hrvatskom animatoru, redatelju, scenaristu, karikaturistu, ilustratoru i scenografu.
Subota je dan za ASIFA PITCHING i ASIFA SPEED DATE.  Svaki sudionik pitching foruma imat će na raspolaganju 10 minuta za predstavljanje svog animiranofilmskog projekta a zatim će odgovarati na pitanja stručnog tima i publike. Speed date će se sastojati od petominutnih razgovora "pitchera" i producenata jedan na jedan. Događaj je otvoren za javnost.
U nedjelju 27. 10., odvit će se radionica animacije MOJ ČUD(ES)NI LJUBIMAC pod vodstvom Petre Balekić za djecu uzrasta od 9 do 14 godina, na kojoj će mladi animatori moći oživjeti svoje likove iz mašte.
Slijedi projekcija dugometražnog filma "Čudesna šuma", kao homage njegovom autoru, doajenu hrvatske animacije Milanu Blažekoviću.
Svi oni koji žele, a do sada nam se nisu javili, mogu svoje promo materijale donijeti do petka 26.10. do 17 sati u foaje kina Tuškanac gdje smo osigurali prostor za promociju autora/filmova/producenata/distributera na polju animacije.
Program i satnicu događanja možete naći na: https://medunarodnidananimacije.blogspot.com/?m=1.
Ulaz je besplatan na sva događanja.