Tomislav_zaja

Tomislav Žaja

GRAL FILM
Remete 150
10000 Zagreb
Tel:+385 (01 4581081
Fax:+385 (0)1 4581022
GSM:+385 (0)91 2202092

www.gralfilm.com

Biografija

Rođen 1967. godine u Zagrebu. Magistrirao dokumentarnu filmsku režiju na filmskoj akademiji FAMU u Pragu.
1995. godine pokreće vlastitu producentsku kuću Gral Film u sklopu koje uglavnom producira dokumentarne filmove, a koproducirao je i dva cjelovečernja igrana filma. Producirao dvadesetak dokumentarnih filmova, od čega su čak desetak koprodukcije sa stranim partnerima. Član Hrvatske udruge producenata i Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Filmografija

2009   Ljudi s mliječnog puta, Miroslav Mikuljan, dokumentarni, 60'
2008   Solo, Tomislav Žaja & Davor Švaić, dokumentarni, 70’
2006   Kriza Haidari, Tomislav Žaja, dokumentarni, 60'
2005   Principessa, Blaž Kutin, kratki igrani, 12'
2004   Čuvari mrtvih sela, Miroslav Mikuljan, dokumentarni, 50’
2003   Kuća, Tomislav Žaja, dokumentarni, 50'
2003   Ledina, Ljubiša Samardžić, igrani, 92'
2002   Zujanje u glavi, Andrej Košak, igrani, 95'
2002   Panda & Pandora, Vladimir C. Sever, kratki igrani, 16'
2001   Moja mina, Igor Filipović, dokumentarni, 52'