Nikola_portret_hr

Nikola Klobučarić

PROJECT 6 STUDIO
Baštijanova 25
Zagreb

T: + 385 1 36 38 663
M: +385 98 416 418

www.project6.hr

Biografija

Nikola Klobučarić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Rođen sedamdesetih godina prošlog stoljeća u "filmskoj" obitelji. Od tate dugogodišnjeg djelatnika Hrvatske televizije, već od ranih dana zarazio se virusom televizije.
Prve TV korake još kao gimnazijalac, napravio je na "maloj" zagrebačkoj televiziji, gdje je radio kao ton majstor. Kao što to obično bude na malim televizijama, povremeno radi na različitim pozicijama od tonskog snimatelja, kamermana, grafičkog dizajnera do montažera. U nekoliko godina stječe praktična znanja o tehničkom aspektu funkcioniranja televizije. Ubrzo nakon toga vodi realizaciju satelitskog programa Hrvatskog informativnog centra. Istovremeno nastavlja karijeru na "tatinoj" Hrvatskoj televiziji, kao montažer. 1997. diplomira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – smjer Menadžerska informatika. 1994. pokreće Project 6 studio. Tu pronalazi nišu na tržištu i redateljski potpisuje brojne reklamne, glazbene TV spotove, te nekoliko namjenskih filmova. Profesionalno se bavit sinkronizacijom animiranih filmova. Kao redatelj sinkronizacije potpisuje sinkronizacije za dugometražne filmove:Shrek 1, Princ od Egipta, te kao producent ili redatelj sinkronizacije preko 1500 epizoda animiranih TV serija Pokemon, Jagodica Bobica, Spužva Bob skockani, Dora istražuje, Tomica i prijatelji, Pocoyo, Ben10, Ulica Sezami dr. Osnivač udruge SINK.HRkoja promiče kvalitetu sinkronizacije. Predavač audio produkcije na Spikerskoj radionici.

Filmografija

2015. Iskrice – dugometražni dokumentarni film
2015. Svemirski Ikar – kratkometražni dokumentarni film
2014. Profesije osobno – dokumentarna serija
2013. Kava je kriva za sve – kratkometražni dokumentarni film
2009. Priče s granice - kratkometražni dokumentarni film
2003. Zvonar katedrale - kratkometražni igrani film  
2003. Zagrebački bokci  - kratkometražni dokumentarni film
1999. Slike vremena  -  kratkometražni igrani film