Matko_-_st

Matko Burić

Giznik 21
10430 Samobor
tel: +385(0)1 3362875
gsm: +385(0)98 686454

Biografija

Rođen 1983. godine, od osnovne škole član Filmske autorske grupe „Enthusia Planck“, 2002. Godine upisuje Akademiju dramske umjetnosti, smjer produkcija. Sudjelovao u produkcije pedesetak amaterskih filmova u FAGEP-u.  U Hrvatskom filmskom savezu radio kao asistent redatelja, organizator, izvršni producent i producent na više kratkih dokumentarnih i igranih filmova. Od 2000 godine radi na Motovun film festivalu na raznim pozicijama, od 2009. godine postaje glavni producent festivala. Osim festivala i kratkih filmova radi i kao producent TV reklamnih spotova te od 2006 g. kao voditelj tehnike na Školi medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“.  U posljednjih desetak godina radio na raznim projektima za televiziju i film.

Filmografija

2011 / Work in progres: Hole / Fran Sokolić / eksperimentalni / 5'
2010 / Snapshots / Aldo Tardozzi / igrano-eksperimentalni / 9'
2010 / Bloodrayne: The Third Reich / Uwe Boll / dugometražni igrani / 100'
2010 / Bluberella / Uwe Boll / dugometražni igrani / 95'
2010 / Auschwitz / / Uwe Boll / dugometražni dokumentarni / 90'
2008 - 2009 / Jura Hura / Tomislav Mršić, Danilo Šerbedžija, Tomislav FIket / TV serija / 11 x 30'
2007 / Bastion / Zdravko Mustać / kratki igrani / 30'
2007 / Pyramis / Damir Čučić / eksperimentalni / 5'
2005 / KANGAROO COURT / Ivan Faktor / eksperimentalni /
2005 / Stolac za ljuljanje / Damir Čučić / kratki igrani / 30'