Matejmerlic_photo

Matej Merlić

Castor multimedia
Desinićka 10, 10000 Zagreb
+385 98 921 6703

www.castormultimedia.hr

Biografija

Matej Merlić je diplomirani producent studija filmske produkcije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2018. godine u produkcijskoj kući Castor Multimedia okuplja profesionalce i kreativce s kojima razvija originalne igrane i televizijske projekte među kojima se izdvajaju dokumentarni serijal za Hrvatsku radioteleviziju ”Opstanak”, kratki igrani film hrvatsko-francuska koprodukcija ”Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem” Sanje Milardović i kratki igrani film islandsko-hrvatska koprodukcija ”Svi psi odlaze” Ninne Palmadottir. Trenutno sa Zvonimirom Jurićem priprema kratki igrani film ”Pustara”, s autorom projekta Dubravkom Merlićem i redateljicom Dubravkom Turić dramsku seriju ”Sjene u mraku”, s redateljicom Hani Domazet mockumentary ”Pljuske koje život znače” te interaktivni game show ”Travel Bug” s kojim 2019. godine osvaja prvo mjesto u međunarodnoj konkurenciji unscripted formata TV writing contesta na New Europe Marketu (NEM) u Zagrebu.

Filmografija

2020. Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem, Sanja Milardović, kratki igrani film
2020. Svi psi odlaze, Ninna Palmadottir, kratki igrani film
2020. O jednoj mladosti, Ivan Ramljak, dugi dokumentarni film
2019. Opstanak, dokumentarni serijal
2018. Patrola Uran, Lovro Mrđen, kratki dokumentarni film
2016. Dva jedan u gostima, prime-time talk show
2016. Fabijan, Lovro Mrđen, kratki igrani film