Marina_andree_skop

Marina Andree Škop

STUDIO DIM

Ilica 159
10000 Zagreb
Tel/Fax: +385 (0)1 3906278
GSM: +385 (0)91 3697046

www.dim.hr

Biografija

Rođena je 1973. godine u Sarajevu, BiH. 1997. godine je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, odsjek montaže. Zajedno sa kolegicom Darijom Kulenović Gudan je 2001. godine u Zagrebu osnovala produkcijsku kuću - Studio dim, u kojoj razvijaju, produciraju i koproduciraju igrane i dokumentarne filmove, TV serije i transmedijske projekte. Za Studio dim Marina radi kao producentica i redateljica. Njen prvi dugometražni dokumentarni film “Sevdah” osvojio je Nagradu publike na Sarajevo Film Festivalu 2009. godine, zajedno sa tri nagrade na drugim festivalima. Članica je Hrvatske udruge producenata i Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Filmografija

018 “Aleksi”, igrani film, redateljica Barbara Vekarić
2016 “Stambeno pitanje”, dokumentarna serija, autorica Silvana Menđušić, 8x45’
2016 "Njam, njam", TV serija za djecu, redateljica Leda Festini Jensen, 30x5’
2015 "RECi" TV emisija za teenagere 20 x 25’
2014 "Naslovnica ", Silvana Mendušic / dokumentarni film
2013 - 2014 "Laboratorij na kraju svemira", TV serija za djecu 60x7'
2013 "Na terapiji", dramska serija (HRT), redatelji Rukavina & Škop,  45x30'
2013 "Dual", igrani film, redatelj Nejc Gazvoda
2012  "Noćni brodovi", dugometražni igrani, redatelj Igor Mirković
2009  "Sevdah", dokumentarni film, redateljica Marina Andree Škop