Lidija_ivanda

Lidija Ivanda

ARS 7

Svačićev trg 10
10000 Zagreb
Tel:+385 (0)1 4856510
GSM:+385 (0)98 476721

www.ars7.hr

Biografija

Lidija Ivanda diplomirala je na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao završni rad, producirala je višestruko nagrađenu kazališnu predstavu JUDITH FRENCH (Marin Držić  za najbolji dramski tekst, Marulza najbolje skladanu glazbu, Marulza najbolju žensku ulogu, Nagrada Hrvatskog glumištaza najbolje žensko glumačko ostvarenje u drami, Fabijan Šovagovićza najbolju žensku ulogu). Direktorica je produkcijske kuće za film i kazalište Ars septima d.o.o. Producirala je dokumentarno-igrani film LEA I DARIJA, čiji je dio uvršten u Nacionalni program srednjoškolskog obrazovnog sustava RH. Producentica je i istoimenog cjelovečernjeg igranog filma, redatelja Branka Ivande.
Surađivala je na filmovima Konjanik(B. Ivanda) i Infekcija(K. Papić). Članica je Hrvatske udruge producenata, Hrvatskog društva filmskih djelatnika, Hrvatskog društva dramskih umjetnika  i Hrvatske glazbene unije.
Stalni je vanjski suradnik Hrvatske radio televizije kao: izvršna producentica međunarodnog TV festivala za tinejdžere Modri biser Rovinja, organizatorica serijala dokumentarnihemisija Pazi staklo, organizatorica i asistentica redatelja u emisijama Dječjeg programa, Hrtić hitići Briljanteente u mnogobrojnim emisijama Zabavnog, Dječjeg i Religioznog programa. U Dramskom programu surađuje kao skripterica na TV  serijama Obiteljska stvar(Z. Margetić, I. Filaković) i Naša kućica, naša slobodica(T.Radić, Z. Budak).

Filmografija

2010. Lea i Darija,Branko Ivanda, cjelovečernji igrani film, u produkciji
2006. 2008. Lea i Darija, Branko Ivanda, dokumentarni film, 60'
2003. Infekcija,Krsto Papić, cjelovečernji igrani film, '105
2003. Konjanik,Branko Ivanda, cjelovečernji igrani film '136
2001. Ante se vraća kući,Ognjen Sviličić, TV film, 60'
2001. Generalov carski osmijeh, Stjepan Hoti, TV film, 60'