Pa061061

Damir Terešak

MAXIMA FILM

Adžijina 22
10000 Zagreb
Tel:+385 (0)1 3647700
Fax:+385 (0)1 3647707

www.maximafilm.hr

Biografija

Damir Terešak je rođen 1954. u Zagrebu. Diplomirao je 1979. godine  na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 1980.godine radi kao „slobodnjak“ u filmskoj produkciji. U razdoblju od 1980-1995.godine radio je na više od 40 igranih filmova, domaćih i stranih produkcija. Funkcije koje je obnašao u tom razdoblju su sljedeće: direktor filma, pomoćnik direktora filma, vođa snimanja, location manager, unit manager. Također je radio kao direktor filma i organizator na kratkim igranim, reklamnim i dokumentarnim filmovima i TV emisijama.
Vlastitu produkcijsku kuću MaXima film za proizvodnju filmova, video filmova i televizijskog programa osniva u Zagrebu 1992. godine.  Od 2002.  predaje na Odsjeku produkcije, Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Akademske godine 2007/2008.  vršio je dužnost predstojnika Odsjeka produkcije. Koautor je skripte Uvod u produkciju I (izdavač: Kult film, 2004.)
Kao član  djeluje pri   Koordinaciji za elektroničke medije HRUP-a i DHFR-a (2009). Također je član: radne grupe za izradu Pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima provedbe Nacionalnog programa HAVC-a (2009);Vijeća za audio-vizualnu djelatnost (2008); od 2003 – 2008. godine bio je član Upravnog odbora Hrvatskog duštva producenata. Od 1980. Član je Društva hrvatskih filmskih djelatnika  gdje je u razdoblju od 1998 - 2000. vršio funkciju zamjenika predsjednice.

Filmografija

2007 / ARMIN / Ognjen Sviličić / Igrani film /  82 minute
2007 / SLUČAJNI SIN / Tomislav Mršić i Robert Zuber / Dokumentarni film / 54 minute
2006 / POSLJEDNJI AUTOHTONI PETROVIĆ / Damir Terešak /23 minute
2005-2004 /“SANJA“ talk-show / 364 emisije dnevnog talk-showa od 48 minuta svaki
2004 / OD JUTRA DO MRAKA / Dražen Žarković / Dokumentarni film / 23 minute
2002 / NE DAO BOG VEĆEG ZLA / Snježana Tribuson / Igrani film / 109 minuta
2002 / PREZIMITI U RIU  / Davor Žmegač / Igrani film / 87 minuta
2001 / CHICO / Ibolya Fekete / Igrani film / 108 minuta
1999 / BOGORODICA / Neven Hitrec  / Igrani film / 82 minute
1993 / ZLATNE GODINE / Davor Žmegač / Igrani film / 111 minuta