Modric_portret

Bernardin Modrić

ISTRA FILM
Brdo 7a
51000 Rijeka
Tel/Fax: +385 (0)51 216308
GSM: +385 (0)98 329162

www.istrafilm.hr

Biografija

Rođen je 18. travnja 1954. u Ogulinu. Profesionalno se počinje baviti filmom godine 1980. kada za JADRAN FILM režira svoj debitantski film  “ PODHUM,12.VII.1942.” .
Do danas je realizirao oko 100 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu.
Suosnivač je i direktor ISTRA FILMA, umjetničke udruge filmskih djelatnika iz Rijeke i Zagreba, koji djeluje od 1987.godine. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Živi i radi u Rijeci.

Filmografija

1980.   PODHUM,12,VII.1942 - igrano-dokumentarni - 11’
1983.   LEGENDA O BIJELOJ SMRTI - kratki igrani - 12’
2001.   EUFRAZIJEVA  BAZILIKA  U  POREČU – dokumentarni – 16’
2000.   JANKO POLIĆ KAMOV ILI VITEZ CRNE PSOVKE - dokumentarni - 40’       
2001.   ROMOLO VENUCCI - dokumentarni - 26’
2005.   ČOVJEK OD KAMENA - IVAN MAŽURANIĆ - igrano-dokumentarni - 51’
2005.   RITAM ROCK PLEMENA - dugometražni dokumentarni  - 86’
2004.   EVANĐELJE PO KLOVIĆU - dokumentarni - 13’
2007.  SVETIŠTE GOSPE TRSATSKE - dokumentarni - 15’
2008.   BOJE NOVOG VINODOLSKOG - turistički - 7’